Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προκαλούν Σκοπιανοί εθνικιστές στην Αυστραλία: Υψώνουν σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας



 Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο, το γεγονός πως το παράρτημα της Αυστραλίας του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Συνεδρίου» (“World “Macedonian” Congress – Australia), ζητάει από τους απόδημους Σκοπιανούς της χώρας, να υψώσουν έξω από τα σπίτια τους την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας. Στη σελίδα του “W.”M”.C” έχουν αναρτηθεί σχετικές φωτογραφίες, σημειώνοντας πως : «ο "μακεδονικός" λαός απορρίπτει τις αποφάσεις του Ζάεφ για μετονομασία της "Μακεδονίας", που είναι αποτέλεσμα των πιέσεων της Δύσης στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει μεταξύ άλλων, ζητώντας από τους «Μακεντόνετς» της Αυστραλίας να «σταθούν με περηφάνια κάτω από τον “μακεδονικό” ήλιο».

Τα σχόλια που συνοδεύουν την προκλητική ανάρτηση, μιλούν για «κατεχόμενη» -από την Ελλάδα- για την Μακεδονία και «μακεδονική» μειονότητα στη χώρα μας, που καταπιέζεται από τις ελληνικές Αρχές. Να σημειωθεί πως πρόσφατα, δικαστήριο της Αυστραλίας, απέρριψε το αίτημα του τοπικού παρατήματος του λεγόμενου “W.”M”.C”, να καταχωρήσει τον Ήλιο της Βεργίνας, ως επίσημο λογότυπο του, με το αιτιολογικό πως αποτελεί ελληνικό εθνικό σύμβολο.

«Το εμπορικό σας σήμα περιέχει ένα εθνικό σύμβολο της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Παρισίων, η Αυστραλία πρέπει να απαγορεύσει την καταχώριση εμπορικών σημάτων που περιέχουν τέτοια σύμβολα. Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό σήμα σας δεν μπορεί να εγγραφεί χωρίς την έγκριση της αρμόδιας αρχής», αναφέρει η δικαστική απόφαση, παραπέμποντας την εθνικιστική οργάνωση να ζητήσει σχετική άδεια για χρήση του συμβόλου, από τις ελληνικές Αρχές μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Καμπέρα. Η απόφαση του δικαστηρίου, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Σκοπιανών εθνικιστών.

 

austra12