Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 68χρονη συζυγοκτόνος -«Με κακοποιούσε, δεν άντεχα»



Προφυλακίστηκε προσωρινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μετά την απολογία της η 68χρονη που σκότωσε τον 53χρονο σύζυγό της στη Σκάλα Μεσσηνίας.

Η συζυγοκτόνος που περιέλουσε με καυτό νερό τον σύζυγό της και εν συνεχεία του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με τον πλάστη της κουζίνας, υποστήριξε ότι ήταν θύμα χρόνιας κακοποίησης από τον σύζυγό της σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Αγλαΐα Κουμάντου, «υπήρξε παρατεταμένη βία πολλών ετών, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική από τον 73χρονο σε βάρος της κατηγορούμενης». Όπως προσθέτει η δικηγόρος της 68χρονης «η κατηγορούμενη ήταν σε σύγχυση και δεν είχε σώας τας φρένας όταν έκανε την πράξη και σίγουρα δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Για το σκοπό αυτό έχει διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η 68χρονη γυναίκα παρουσιάστηκε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα Μελιγαλά και ομολόγησε το έγκλημά της. Οδηγήθηκε κατόπιν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας κι εκεί της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πέρασε άσχημα χρόνια με τον σύζυγό της και δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση. Ενδεικτικό της μανίας, με την οποία του επιτέθηκε είναι ότι αφού του έριξε το καυτό νερό, τον χτύπησε με τον πλάστη με τέτοια δύναμη που έσπασε σε τρία κομμάτια.

Οπως δήλωσε, στο MessiniaLive η συνήγορός της ο 73χρονος την κακοποιούσε, την χτυπούσε και την έβριζε, και αυτό η ίδια δεν το άντεχε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει την Κυριακή το μεσημέρι όλη της την οργή, κατά τη διάρκεια ενός ακόμα καβγά που είχαν. “Μου είχε κάνει τη ζωή μου μαύρη”, είπε χαρακτηριστικά. “Με έβριζε, με χτυπούσε. Δεν άντεχα άλλο. Τι νά’κανα και γω;”