Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Προφυλακιστέα η δικηγόρος για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών



Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο η 45χρονη δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών». Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, η γυναίκα είχε αναλάβει την υπεράσπιση στο στάδιο της προανάκρισης του Αλβανού βαρυποινίτη που εμπλέκεται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του 65χρονου δικηγόρου που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.

Ο 65χρονος που εκπροσώπησε τον ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της Energa το 2014 είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως φυσικοί αυτουργοί Αλβανοί υπήκοοι και ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Σχετικά με τους διαλόγους του δικηγόρου με τον βαρυποινίτη στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη «μαφία των φυλακών», συνάδελφοι και συνεργάτες του σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν υποστηρίζουν ότι ο 65χρονος έδρασε «υπό το κράτος φόβου» και ότι θέλησε να πληροφορηθεί την ταυτότητα που ανθρώπου που έδωσε εντολή να τον σκοτώσουν. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται το ήθος και η εντιμότητά του, και σημειώνεται ότι πρόκειται για μια σκευωρία με σκοτεινά κίνητρα.