Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πρόεδρος Συνδέσμου Κληρικών Χίου: Δεν έχουμε όπλα απέναντι στα ΜΑΤ, όπλα μας είναι η φωνή και τα σώματά μας



Για τη μάχη των πολιτών με τα ΜΑΤ στη Χίο, που προκάλεσε η επερχόμενη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες στο νησί, σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, που δέχτηκε και εκείνος χημικά.

«Ο κόσμος είναι πικραμένος» για όσα συνέβησαν στη Χίο τις τελευταίες 24 ώρες για το μεταναστευτικό δήλωσε στον Θέμα 104,6 ο παπάς, που είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου.

«Δεν έχουμε όπλα απέναντι στα ΜΑΤ, τα όπλα μας είναι η φωνή και τα σώματά μας. Πόσο θα αντέξει να μας χτυπάει η κυβέρνηση; Ζητάμε να φύγουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να ξεκινήσει ένας διάλογος και να αντιμετωπιστεί η Χίος όπως ο Έβρος» είπε εκφράζοντας πίστη στη νομιμότητα.

Ο πάτερ Γεώργιος χαρακτήρισε «χολιγουντιανή παράσταση που χρήζει συγχαρητηρίων για την αστυνομία όταν αφορά εγκληματίες όχι όταν αφορά ανθρώπους που είναι συνοριοφύλακες για την χώρα και τις οικογένειές τους» τις εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ να φτάνουν στο νησί τα ξημερώματα της Τρίτης (25.02).

«Η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να εφαρμόζει την δημοκρατία, τον διάλογο και την πειθώ. Όταν πράττει με τρόπο που παραβιάζει τις προθέσεις της, αίρει την εμπιστοσύνη των πολιτών» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση «θα μπορούσε να πείσει αυξάνοντας τις επιστροφές. Υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια μια άρση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα».

«Για να έχουμε εμπιστοσύνη πρέπει να έχουμε απτά δείγματα. Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι η Χίος θα ήταν όπως ο Έβρος ως περιοχή απλής καταγραφής αυτό δεν εφαρμόζεται. Αντ' αυτού είδατε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιβολή αλλά αυτό δεν θα κρατήσει. Θα μείνουμε εδώ όταν φύγουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Πώς θα σταθούν πράγματα που έχουν στηθεί χωρίς εμάς» πρόσθεσε.