Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ: Θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις από την υποχρεωτική είσοδο από τη μπροστινή πόρτα



Για μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης με αφορμή την έναρξη ισχύς του μέτρου εισόδου στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την μπροστινή πόρτα.

«Θέλουμε αξιόπιστη, γρήγορη και ασφαλή συγκοινωνία. Δεν θα την έχουμε έτσι. Όταν θα αξιωθούν να έχουμε επάρκεια σε οδηγούς και λεοωφορεία εδώ είμαστε να το συζήτησουμε για να διασφαλίσουμε τα έσοδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιορίκης.

«Όταν ένα λεωφορείο όπως στη γραμμή Ζωγράφου-Γαλάτσι έχει συχνότητα ανά 25 λεπτά καταλαβαίνεται τι θα γίνει» συμπλήρωσε.

Κατά τον ίδιο «το 2014 μόνο η ΟΣΥ είχε έσοδα 10 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση και την επόμενη χρονία με τα capital controls με την κατάργηση των ελεγκτών υποχώρησαν στα 97 εκατ. ευρώ και το 2016 έφτασαν τα 87 εκατ. ευρώ. Και όταν απαξιώνεται μια εταιρεία ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ «η αλλαγή αυτή θα έπρεπε να γίνει πιλοτικά, υπάρχει προχειρότητα».

«Στα τρια δρομολόγια θα χαθεί ένα να είστε σίγουροι» τόνισε ο κ. Σιορίκης ο οποίος υποστήριξε ότι «στις γραμμές που έχει μικρή κίνηση το μέτρο εφαρμόζεται αλλά να ξέρετε ότι ο οδηγός είναι επιφορτισμένος με ασφάλεια επιβατών, να τηρούνται τα προγράμματα».