Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προανακριτική για Novartis: Θα εξεταστεί κανονικά την Τρίτη ο Φρουζής, λέει ο Λάππας



«Την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής, κανονικότατα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Σπύρος Λάππας.

Μπορεί το απόγευμα της Πέμπτης, ο Παύλος Πολάκης, λίγο μετά την αναβολή των εργασιών της προανακριτικής, να δήλωσε πως «εδώ θα είμαστε και την επόμενη φορά», κάτι που θα σημάνει νέο αδιέξοδο και, συνεπώς, δεν θα επιτρέψει στον Κωνσταντίνο Φρουζή να εξεταστεί, ωστόσο την Παρασκευή ο ΣπύροςΛάππας ξεκαθάρισε μιλώντας στον Realfm πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Novartis θα εξεταστεί κανονικά την Τρίτη, δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σπάει σε δύο γραμμές ως προς τη στάση του στην υπόθεση.

«Σας λέω υπεύθυνα και ρητά ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής. Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Λάππας.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι «στη χθεσινή συνεδρίαση θέσαμε ένα θέμα αναίρεσης της απόφασης (σ.σ για Τζανακόπουλο, Πολάκη), το οποίο δεν ετέθη στη συζήτηση. Θα το θέσουμε ξανά και αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».