Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πού οδηγούν οι ενδείξεις για τον εμπρηστικό μηχανισμό στο Κολωνάκι



Την ταυτότητα των δραστών που τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι προσπαθεί να εξακριβώσει η αστυνομία, εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και τις ενδείξεις που πιθανόν να υπάρχουν.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής απέδιδαν την ενέργεια σε «μαθητευόμενους» τρομοκράτες, δηλαδή νεαρούς αναρχικούς που αποπειράθηκαν να αναβαθμίσουν τη δράση τους, περνώντας από τις μολότοφ στην κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών. Αργότερα, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για μιμητές της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που την άνοιξη του 2009 είχε εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν εντοπίζεται ευθεία διασύνδεση ανάμεσα στους δράστες και τα καταδικασμένα μέλη της οργάνωσης.

«Στην εγχώρια τρομοκρατία κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος, ένας νέος ανοίγει. Η αντιμετώπιση του λεγόμενου “αντάρτικου πόλης” μοιάζει με το μαρτύριο του Σίσυφου», ήταν το σχόλιο στελέχους των υπηρεσιών ασφαλείας στην «Καθημερινή».

Εν τω μεταξύ, δεν έχει αποσαφηνιστεί το γιατί οι δράστες δεν πραγματοποίησαν προειδοποιητικό τηλεφώνημα. «Ενδεχομένως, εκτίμησαν ότι η ισχύς του μηχανισμού δεν ήταν ικανή να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό και επομένως δεν θεώρησαν απαραίτητο να ενημερώσουν τηλεφωνικά», σχολίασε αρμόδια αστυνομική πηγή μιλώντας στην εφημερίδα.