Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες- Που θα βρέξει



Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες

Που θα βρέξει

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συγκεκριμένα για τον καιρό των επόμενων ημερών τα εξής:

Τρίτη 22-09-2020
Στα βορειοδυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

Τετάρτη 23-09-2020
Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά μεταβλητοί 4, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 και στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Πέμπτη 24-09-2020
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 25-09-2020
Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο 26-09-2020
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις
υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.