Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Πως να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους;»: Το συγκλονιστικό κείμενο γιατρού μέσα από το νοσοκομείο



Συγκλονίζει η ανάρτηση της Επιμελήτριας Α΄ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Κατερίνας Μανιμανάκη.

Η Χανιώτισσα γιατρός, στις 4:20 τα ξημερώματα της Τρίτης και λίγο πριν το 4ο έκτακτο χειρουργείο της βάρδιάς της, ανήρτησε ένα κείμενο στο λογαριασμό της στο Facebook, όπου αποτύπωνε με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο τις προσωπικές της σκέψεις αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά – πλέον – στους δρόμους της Κρήτης.

Η ίδια περιγράφει τις δραματικές στιγμές της χτεσινοβράδινης εφημερίας, μιας εφημερίας που, όπως περιγράφει «για άλλη μια φορά έχει διαλύσει δυο οικογένειες, φίλους συγγενείς αλλά και εμάς». Μιας εφημερίας που, μεταξύ άλλων, είχε να αντιμετωπίσει το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με τους δύο βαριά τραυματίες, επί της Οδού Κισσάμου, το οποίο, τελικά, κατέληξε σε δυστύχημα, αφού σήμερα το πρωί, ο ένας εκ των δύο τραυματιών, ένας 18χρονος νεαρός, άφησε την τελευταία του πνοή, με το δεύτερο να δίνει «μάχη» για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έπειτα, η κ. Μανιμανάκη αναφέρεται στο δύσκολο ρόλο που επωμίζονται οι γιατροί, οι οποίοι πρέπει να παραμένουν δυνατοί και να ανακοινώνουν «τα χειρότερα νέα στους γονείς. Μάνα πατέρας πως να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους;», γράφει χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω γιατί γράφω τις σκέψεις μου… Ίσως γιατί σκέφτομαι ότι έστω και ένα νέο παιδί αν τις διαβάσει μπορεί κάτι να αλλάξει μπορεί να καταλάβει ότι η ζωή του είναι μοναδική και πολύτιμη για όλους μας», καταλήγει η συγκλονιστική ανάρτηση της κ. Μανιμανάκη.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής της:

«Είναι 4 τα ξημερώματα περιμένοντας να μπει το τέταρτο έκτακτο χειρουργείο της εφημερίας. Μιας εφημερίας που για άλλη μια φορά έχει διαλύσει δυο οικογένειες, φίλους συγγενείς αλλά και εμάς.

Για άλλη μια φορά να πρέπει να ανακοινώνουμε τα χειρότερα νέα στους γονείς, για άλλη μια φορά για άλλη μια φορά για άλλη μια φορά… μάνα πατέρας πως να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους.

Για άλλη μια φορά εμείς εκεί δυνατοί. Να παλεύουμε… και ο αριθμός να φτάνει 35; Ίσως και παραπάνω δεν ξέρω πια.

Δεν ξέρω γιατί γράφω τις σκέψεις μου… Ίσως γιατί σκέφτομαι ότι έστω και ένα νέο παιδί αν τις διαβάσει μπορεί κάτι να αλλάξει μπορεί να καταλάβει ότι η ζωή του είναι μοναδική και πολύτιμη για όλους μας.

Καλή μας μέρα…»

 

Σημειώνεται ότι οι νεκροί στους δρόμους της Κρήτης, από την έναρξη του 2019 έως και σήμερα, φτάνουν τους 41, με τους 3, μάλιστα, να αφήνουν την τελευταία τους πνοή μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Πηγή: neakriti.gr