Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πόντιος Πιλάτος ο Τσίπρας στη σύγκρουση με Καμμένο λέει ο Κοτζιάς



Τον Πόντιο Πιλάτο στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο έκανε ο Αλέξης Τσίπρας  ενώ τονίζει ότι δεν είχε τη στήριξη από κανέναν υπουργό, “Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον μου” συμπληρώνει.
Ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε σε συνέντευξή του χαρακτηριστικά: “Σέβομαι την πολιτική διαφωνία αλλά είναι φτηνιάρικο να ανάγονται σε προσωπικές διαμάχες. Ο Πλουμπίδης δεν πήγε στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή κάποιος δεξιός τον έβριζε. Ο πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Π. Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο”.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως “κάποιοι ήθελαν μια πολιτική διαφορά να γίνει προσωπική διαφορά” και τόνισε πως του έκανε εντύπωση “ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο κανείς δεν έκανε κριτική στον κ. Καμμένο αλλά σε μένα. Τους είπα ότι αν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον άφηναν να μου επιτεθεί μ αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν με υπερασπίστηκε”.

Για τις αναφορές Καμμένου στον Τζορτζ Σόρος ο Νίκος Κοτζιάς είπε: “Για τον Σόρος ο Καμμένος είπε ότι έδωσε 50 εκ για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με κάποια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση. Ας κάνουμε έναν καλό έλεγχο σε όλα τα υπουργεία για τα απόρρητα κονδύλια. Θα καταθέσω σχετική πρόταση νόμου. Στο Μακεδονίας-Θράκης δεν έπρεπε να υπάρχουν απόρρητα κονδύλια. Δεν ξέρω ποια ανάγκη εσωτερική υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να πει ότι με ενθάρρυνε να πάω στον εισαγγελέα. Εγώ του ανακοίνωσα ότι θα πάω και μου είπε κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Αυτό δεν είναι εντολή”.

Ο κ.Κοτζιάς είπε ακόμα: «Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει». Διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και για όσους ζητούσαν, εν μέσω νόμιμων διαδηλώσεων, εισβολή στη γειτονική χώρα.

«Έχω δεχθεί απειλητικά γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο από επώνυμους και ανώνυμους, τους έχω εντοπίσει, βρήκα ονόματα και διευθύνσεις, τα έχω δώσει στις αρχές, δεν έχουν κάνει τίποτα, έναν τον κάλεσαν για συστάσεις, έχω καταθέσει στοιχεία για δύο σε συμβολαιογραφεία», σημείωσε ακόμη ο Ν. Κοτζιάς. Επιπλέον, ο τ. υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πως υπάρχει ενιαίο κέντρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με χρηματοδότηση πιθανώς από παρακρατικές δομές, από «κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικάνους, από περίεργους επιχειρηματίες».

Για τις σχέσεις με την Αλβανία και το φόνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε: «Κάθε ζωή που χάνεται είναι μεγάλη απώλεια. Η έγκαιρη και προληπτική συνεννόηση μας προστατεύει. Δεν πρέπει στο όνομα αρνητικών γεγονότων να οδηγούμαστε σε όξυνση διμερών σχέσεων. Το πρόβλημά μας είναι εξ ανατολών, ας μην αποπροσανατολιζόμαστε». Και, εν συνεχεία, «ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει. Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίσουν τα πρωτόκολλα της Φλωρεντίας και των Παρισίων, της συμφωνίας του Ελσίνκι. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας προέβλεπε την αυτονομία της βορείου Ηπείρου, σε αυτό παραπέμπουν κάποιες δηλώσεις».

Ερωτηθείς, τέλος, για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, αφού είπε ότι στην αρχή του φάνηκε «συμπαθητική φυσιογνωμία», στη συνέχεια όμως «έγινε οπαδός των fake news. Δεν έχει όραμα, μετακινεί το κόμμα του από την κεντροδεξιά στην ακροδεξιά. Προσπαθεί με υποψήφιους στην παλιά παράδοση του life style να δείξει άνοιγμα στο κέντρο».