Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του βρέφους 28 ημερών στην Κρήτη



Πολλά και καυτά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για το θάνατο του βρέφους μόλις 28 ημερών,  το οποίο διεκομίσθη νεκρό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Φως στα αίτια αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Το βρέφος δεν έφερε σημάδια κακοποίησης, δεν ήταν υποσιτισμένο και οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι δεν πέθανε στον ύπνο του.

Όπως μετέδωσε όμως ο Alpha, το βρέφος, λίγες ημέρες μετά από τη γέννηση του, νοσηλεύτηκε με ήπιο στερητικό σύνδρομο στη ΜΕΘ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο νόμος ορίζει ότι εφόσον έχει συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, το παιδί δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στους γονείς του, αλλά θα έπρεπε να οριστεί κηδεμόνας γι’ αυτό.

Το μωρό μεταφέρθηκε, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στο Βενιζέλειο από τους γονείς του, όμως γιατροί και νοσηλευτές δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια, καθώς ήταν ήδη πολύ αργά.

Πάντως η μητέρα του - η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του flashneews.gr βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης - διαβεβαίωσε πως δεν θήλαζε το μωρό, αλλά του έδινε γάλα με μπιμπερό.

Την υπόθεση ερευνά η ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναμένονται ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του μωρού, οι οποίες ίσως διαλευκάνουν τι πραγματικά συνέβη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ωστόσο, οι γονείς δεν έχουν συλληφθεί, καθώς δεν έχουν αποδειχθεί οι ευθύνες τους.