Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πολικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα - Στους -12 ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας



Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το προηγούμενο 24ωρο τη βόρεια Ελλάδα, αποκαθιστώντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, κυρίως, λόγω των χιονοπτώσεων. 

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού διατηρείται όμως και σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη, όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και περιοδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ τα φαινόμενα από τη νύχτα αναμένεται να ενταθούν.

Νεφώσεις επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να «δείχνει» 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Κανονικά λειτουργεί μέχρι στιγμής και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Εξαιτίας της χιονόπτωσης του τελευταίου 24ωρου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Βόλβης, όπως επίσης στις δημοτικές ενότητες Λαχανά, Βερτίσκου και Σοχού.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο τις πρωινές ώρες έπεσε κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού. 

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί στο Καϊμάκτσαλαν όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -12 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονολάστιχων σε αρκετούς δρόμους του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -8 βαθμούς στην Πτολεμαΐδα και στους -5 βαθμούς στη Φλώρινα. Με αποφάσεις των δημάρχων, παραμένουν κλειστά σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.

Την ίδια ώρα, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των Γρεβενών και της Φλώρινας. Αντίθετα, κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της.