Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα – Οι υπεύθυνοι «παίζουν την κολοκυθιά» μετά τη καταγγελία της ΚαρυστιανούΜια ημέρα συμπληρώνεται από τη σοβαρή καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα και οι υπεύθυνοι ακόμα δεν έχουν απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στη μοιραία σύγκρουση της 28ης Φεβρουαρίου, αποκάλυψε (alert) ότι έστειλε εξώδικο στον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε μάθει ότι το μπάζωμα έγινε από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, έλαβε γραπτή απάντηση από τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ανέφερε πως «ακολουθούσε εντολές» και ότι αυτές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο μετά από δύο συνεδριάσεις που έγιναν για να καταλήξει στην απόφαση του.
 

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του μπαζώματος

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει αλλά ο «γρίφος» δεν λύθηκε. «Δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κυρία Καρυστιανού. Στην γραπτή εξώδικη απάντηση που έδωσα στην κυρία Καρυστιανού δεν αναφέρω πουθενά το όνομα του κ. Τριαντόπουλου», ήταν η απάντηση του Κώστα Αγοραστού.

Εξοργισμένη από την (μη) απάντηση, η Μαρία Καρυστιανού επανήλθε δηλώνοντας (MEGA):  «Μου έχει στείλει το εξώδικο, στο οποίο ανέφερε όλα τα ονόματα. Ο κ. Αγοραστός συνεχίζει να παίζει με τον πόνο μας. Η ερώτησή μου είναι εάν θα μας πει δημοσίως ότι δεν ήταν ο κ. Τριαντόπουλος εκεί. Κάποιος το έδωσε σαν εντολή. Εάν το έδωσε σαν εντολή ο κ. Αγοραστός να αναλάβει και την ευθύνη. Να μας πει όμως ο κ. Τριαντόπουλος για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί. Τι πήγε να συντονίσει;».

Σε επικοινωνία που είχε το MEGA με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλου, δεν γίναμε σοφότερη. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος  παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του και ότι η καταγγελία πως εκείνος έδωσε εντολή να μπαζωθεί ο χώρος της σύγκρουσης δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Η «αποκατάσταση της περιοχής»

Αν ανατρέξουμε πίσω στο χρόνο, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε μιλήσει (ΣΚΑΪ) μερικές μέρες μετά το δυστύχημα (στις 7 Μαρτίου) για την «αποκατάσταση της περιοχής» ώστε να μπορέσει «να αποκατασταθεί ο χώρος».

Την ίδια μέρα σε άλλη τηλεοπτική του εμφάνιση (TRT) δήλωνε πως «διαμορφώθηκε ο χώρος. Και για τη φύλαξη, τα συντρίμμια, τα βαγόνια» προσθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν με τη στενή συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας.