Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΠΟΕΔΗΝ: Ψηφοθηρικά παιχνίδια η πρόσληψη 1.116 επικουρικών εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας



Τακτική αναδίπλωσης και ψηφοθηρικά παιχνίδια «χρεώνει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα της πρόσληψης των 1.116 επικουρικών εργαζομένων, που έμεινε αίφνης στον αέρα και χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση ή αιτιολογία.

Η προκήρυξη 11Κ/2018, η οποία αφορά στην πρόσληψη 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, αναμενόταν από χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο σύστημα ως επικουρικοί αλλά και από ανέργους που θα συμμετείχαν στη διαδικασία της κάλυψης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.

 

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, η απόφαση για την αναστολή της έκδοσης της προκήρυξης ελήφθη μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας κι έχει προσωρινό χαρακτήρα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις όπως συνηθίζεται καθώς και ότι δεν ορίστηκε πότε θα επανέλθει, γεννά ερωτηματικά, με την ΠΟΕΔΗΝ να ζητεί την απάντησή τους.

Η Ομοσπονδία βλέπει στους χειρισμούς τους υπουργείου Υγείας «μαγειρέματα» και «ψηφοθηρικό παιχνίδι της κυβέρνησης», καθώς 1.000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό βρίσκονται σε λίγους μήνες εκτός νοσοκομείων αναμένοντας από μέρα σε μέρα να λήξουν οι συμβάσεις τους.

 

«Μαγειρεύουν προκήρυξη η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων και για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ. Εξάλλου, προσθέτει, απαιτείται πια νέα νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση της προκήρυξης εφόσον παρήλθε η προθεσμία της.

«Οι Υπουργοί Υγείας γνωρίζουν τις θέσεις που καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Γιατί δεν προκηρύσσουν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τις αντίστοιχες θέσεις ανά φορέα;» αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τον κλάδο στην παναττική στάση εργασίας (10πμ-3μμ) την Πέμπτη 3/1/2019 και συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Υγείας.