Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»: Ξεκινά η επιχείρηση για την υγειονομική «βόμβα» μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού



Στον σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλης» στον Πειραιά βρίσκεται αγκυροβολημένο από το βράδυ της Πέμπτης το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό οι 119 από τους 380 επιβαίνοντες σε αυτό.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των ανθρώπων που δεν ειναι θετικοί στον ιο από εκείνους που έχουν μολυνθεί. Όσοι δεν βρεθούν θετικοί θα μεταφερθούν με πούλμαν σε ξενοδοχειο όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσει ο επαναπατρισμός τους.

Δείτε φωτογραφίες από τoν προβλήτα στην οποία έχει αγκυροβολήσει το «Ελεύθεριος Βενιζέλος»

 

IMG_4735-_1_IMG_4737-_1_

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου είναι απομονωμένοι σε καμπίνα καθένας μόνος του ενώ όσοι ανήκουν στις κατηγορίες μεσαίου και χαμηλού κινδύνου θα κυκλοφορούν ελεύθερα αλλά τους τονίστηκε ότι θα πρέπει να κρατάνε τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλιας κ. Πλακιωτάκη ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 το πλοίο αυτο αν και έπρεπε να πάει στην Τουρκία έμεινε στον Πειραιά για ανθρωπιστικούς λόγους και οπως επισήμανε η κατάσταση ειναι ελεγχόμενη.

Ήδη απέναντι απο το αγκυροβολημένο πλοίο έχει στηθεί η ειδική τέντα όπου στελέχη του ΕΟΔΥ θα ετοιμάζονται με ειδικές στολές για να μπουν στη συνεχεια στο πλοίο για να ελέγξουν τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά και χωρίς συμπτώματα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ενημερωθούν και αναλυτικά οι οικογένειες των επιβατών».