Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πλημμύρισαν αίθουσες σε δημοτικό σχολείο στη Λαμία - Τι καταγγέλλουν οι γονείς



Αντιμέτωποι με πλημμυρισμένες αίθουσες βρέθηκαν παιδιά και δάσκαλοι στο δημοτικό σχολείο Κομποτάδων.

Αποτέλεσμα ήταν να ανασταλεί η λειτουργία και οι μικροί μαθητές να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Επιτροπή Γονέων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων, "οι αίθουσες πλημμύρισαν ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του έργου στεγανοποίησης από τον ανάδοχο εργολάβο τους καλοκαιρινούς μήνες" προκαλώντας σημαντικές "φθορές σε βιβλία των μαθητών, εργασίες τους, χάρτες και εποπτικό υλικό καθώς τα νερά κυλούσαν από την οροφή στους τοίχους και εισήλθαν και σε βιβλιοθήκες των τάξεων".

Η καταγγελία της Επιτροπής Γονέων Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων:

Πλημμύρισαν χθες οι αίθουσες και οι χώροι του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του και τα παιδιά μας να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Αιτία η εγκατάλειψη του έργου στεγανοποίησης της οροφής από τον ανάδοχο εργολάβο.

Ενώ το έργο , σύμφωνα με τη σύμβαση, έπρεπε να εκτελεστεί το τρίμηνο Μαΐου- Ιουλίου 2018, ο εργολάβος εμφανίστηκε μετά από πιέσεις του Διευθυντή του σχολείου στο τέλος Αυγούστου. Με συνεργείο μόνο δυο εργατών (!) για την αφαίρεση των φθαρμένων υλικών σπατάλησε ένα δεκαήμερο καλοκαιρινών συνθηκών και στη συνέχεια διέκοψε τις εργασίες και εξαφανίστηκε για δεκαπέντε ημέρες χωρίς να εκτελέσει τις εργασίες στεγανοποίησης.

Επέστρεψε μόλις την προηγούμενη Τρίτη, μια ημέρα πριν το προαναγγελθέν κύμα κακοκαιρίας μεταφέροντας υλικά χωρίς πάλι να προχωρήσει στη στεγανοποίηση. Οι φιλότιμες και διαρκείς προσπάθειες του Διευθυντή του σχολείου (έγγραφα, τηλεφωνήματα, παραστάσεις στην Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων) συνάντησαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

Το χθεσινό πλημμύρισμα του σχολείου προκάλεσε φθορές σε βιβλία των μαθητών, εργασίες τους, χάρτες και εποπτικό υλικό καθώς τα νερά κυλούσαν από την οροφή στους τοίχους και εισήλθαν και σε βιβλιοθήκες των τάξεων.

Τα ήδη επιβαρυμένα, από τη χρόνια υγρασία, επιχρίσματα των αιθουσών απειλούν την ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ανευθυνότητα του εργολάβου δυστυχώς καλύπτεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους δείχνοντάς του απεριόριστη ανοχή.

Ως άμεσα θιγόμενοι γονείς καταγγέλλουμε την ανευθυνότητα του εργολάβου και την αδιαφορία των αρμοδίων και απαιτούμε :

  • Να γίνει άμεσος και ενδελεχής έλεγχος από μηχανικούς του Δήμου για να αποφανθούν για την καταλληλότητα του κτιρίου και την κατάσταση των επιχρισμάτων.
  • Να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών μας κατά την επαναλειτουργία του.
  • Να αναλάβει ο εργολάβος την κάλυψη του κόστους των φθορών που προκλήθηκαν σε βιβλία , εποπτικό υλικό και εγκαταστάσεις του σχολείου
  • Να προχωρήσει άμεσα η στεγανοποίηση των δωμάτων και όλων των εργασιών σύμφωνα με τις αναφερόμενες στην τεχνική έκθεση εργασίες.