Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πισπιρίγκου: Νέα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας



Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Λίγες ημέρες πριν οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου αξιολογήσουν τη δικογραφία για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μικρής Μαλένας και τη μόλις 6 μηνών Ίριδας, και προχωρήσουν στις επόμενες καθοριστικές ενέργειές τους για την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης μητέρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται αύριο σε συμπληρωματική απολογία για δεύτερο κακούργημα, αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, που φέρεται να είχε διαπράξει περίπου δέκα μήνες πριν την εγκληματική πράξη που την έχει οδηγήσει στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, άσκησε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η απολογία

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία διερευνά την υπόθεση αυτή και προχώρησε άμεσα στην ολοκλήρωση της έρευνας- μόλις μέσα σε δυόμισι μήνες- έχει ήδη δρομολογήσει για αύριο το πρωί τη συμπληρωματική απολογία της κατηγορούμενης, η οποία θα προσαχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων .

Η Ρούλα Πισπαιρίγκου, όπως έχει δικαίωμα, μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και έναντι αυτής της σοβαρής κατηγορίας που της αποδίδεται.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η 33χρονη γυναίκα λίγους μήνες πριν – όπως κατηγορείται – χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη μέσα στο νοσοκομείο σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που στάθηκαν σωτήριες για τη ζωή του παιδιού.