Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πέτσας: «Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε συγκεκριμένο όραμα και με σχέδιο το κάνουμε σήμερα πράξη»– Επίσκεψη στον Δήμο Δομοκού



Την έναρξη του εμβληματικού έργου ύδρευσης, προϋπολογισμού περίπου 17 εκατ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε πρόσφατα, για χρηματοδότηση, στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Δομοκού, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού. Παρευρέθησαν ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, καθώς και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θέμης Χειμάρας.

Το εμβληματικό αυτό έργο αφορά το φράγμα στο Νεοχώρι Δομοκού, η υλοποίηση του οποίου λύνει ένα ζήτημα πολλών δεκαετιών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς καλύπτει τις υδρευτικές ανάγκες των οικισμών: Δομοκός, Αχλαδιά, Βούζι, Γερακλί, Καρυές, Λεύκα, Μαντασιά, Νέα Μάκριση, Νεοχώρι, Πετρωτό, Πολυδένδρι, Πουρνάρι, Φυλιαδώνα, Παλαμάς, Νέος Παλαμάς, Μακρολίβαδο και Μελιταία.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

– Έργα αποθήκευσης νερού, τα οποία αποτελούνται από το Υδροδοτικό φράγμα και τον Ταμιευτήρα.
– Έργα επεξεργασίας νερού, τα οποία περιλαμβάνουν το διυλιστήριο πόσιμου νερού και τη δεξαμενή διυλισμένου νερού.
– Έργα μεταφοράς και διανομής νερού, 72 χιλιομέτρων. Περιλαμβάνεται ο αγωγός τροφοδοσίας του διυλιστηρίου από το φράγμα, καθώς και 5 αντλιοστάσια μεταφοράς και 6 νέες τοπικές δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος οικισμών.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό μεγάλων έργων ύδρευσης στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, καθώς ένα ακόμη εμβληματικό έργο, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση του φράγματος Σέττα-Μανίκια στην Εύβοια, βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης της επικαιροποιημένης περιβαλλοντικής μελέτης και πρόκειται να προχωρήσει ακολούθως. Η ολοκλήρωση του φράγματος θα αντιμετωπίσει ολιστικά και αποτελεσματικά τα υδρευτικά προβλήματα στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου, Ερέτριας και μέρους του Δήμου Καρύστου, ενώ ταυτόχρονα, μέσω της τεχνητής λίμνης που θα δημιουργηθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στην Εύβοια.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:
«Πριν από δεκαετίες κάποιοι, εδώ στην περιοχή, είχαν ένα όνειρο.
Το όνειρο τους έγινε συγκεκριμένο όραμα.
Και σήμερα – με σχέδιο, πολλή δουλειά και συνεργασία – το όραμα αυτό το κάνουμε πράξη.
Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία της πολιτικής:
Να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Και με αυτήν την πυξίδα, συνεχίζουμε».