Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από το χειρουργείο - Κρίσιμο το πρώτο 24ωρο



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πεντάωρη χειρουργική επέμβαση του δημοφιλούς συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου ο οποίος ένοιωσε αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» εκπομπής στον Alpha. Ο κ. Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα. «Σώθηκε την τελευταία στιγμή» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραμένει διασωληνωμένος Μονάδα Καρδιοχειρουγικής Ανάνηψης και κατόπιν θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί που πραγματοποίησαν την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την μετεγχειρητική πορεία του συγγραφέα. 

Το ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου για την κατάσταση του κ.Τατσόπουλου έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».