Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 -
Συννεφιά

15 °C

Σήμερα, 25. Οκτωβρίου 2021

Πέτρος Τατσόπουλος: «Σήμερα μπορούμε και χαμογελάμε μετά από αρκετές ημέρες», λέει συγγενικό πρόσωποΗ χαρά αλλά και η συγκίνηση δεν κρύβεται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Πέτρου Τατσόπουλου, αφού η υγεία του ανθρώπου τους σιγά σιγά καλυτερεύει.

Με πλατιά χαμόγελα και με το αίσθημα της αισιοδοξίας να τους κυριεύει αφήνουν πίσω τους τις ημέρες αγωνίας και στεναχώριας για την υγεία του Πέτρου τους.

Άνθρωποι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον μίλησαν στο protothema.gr για τη σημερινή ημέρα η οποία φαντάζει πολύ πιο χαρούμενη από τις προηγούμενες.

«Σήμερα μπορούμε και χαμογελάμε μετά από αρκετές ημέρες γιατί η κατάστασή του βελτιώνεται και είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε συνέχεια στο πλευρό του, είναι συγκεντρωμένος στην υγεία του και μόλις μπορέσει πιστεύουμε ότι θα αρχίσει να μιλάει κι ο ίδιος για την περιπέτεια της υγείας του απλά τώρα θέλει το χρόνο του», είπε στο protothema.gr άτομο από το στενό συγγενικό περιβάλλον.

Εκτός της Μονάδας Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του Πέτρου Τατσόπουλου .

Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και την κατάσταση της υγείας του 59χρονου ασθενή να του δώσουν εξιτήριο από τη Μονάδα όπου νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση οξέος διαχωρισμού ανιούσης αορτής. H νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε τρίκλινο θάλαμο, στην Α' Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική κλινική.

Ο κ. Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού, όπως επισήμαναν οι θεράποντες ιατροί στο τελευταίο -χθεσινό -ανακοινωθέν .

Η εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε, μετά την αποσωλήνωσή του, θεωρείται συνήθης «παρενέργεια» της νοσηλείας σε Μονάδα, ιδίως έπειτα από σοβαρές επεμβάσεις και μηχανική υποστήριξη.

Το ενδεχόμενο της αιμορραγίας, όπως και εκείνο της ανακοπής, αμφότερα απειλητικά για την πορεία της υγείας του, απομακρύνονται όσο περνούν οι ημέρες από την κρίσιμη επέμβαση και όσο σταθεροποιείται ο οργανισμός του ασθενή.