Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσιτούρας



Πέθανε το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 68 ετών ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσιτούρας μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε συλληπητήρια ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Παναγιώτης Τσιτούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB).

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην ΕΡΤ, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια στην πρωινή εκπομπή της Ε.ΡΑ. «Κάθε μέρα παντού» και στις εκπομπές «Ελλάδα Καλημέρα» και «Οι ειδήσεις στις 8». Εργάστηκε επίσης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, στη σύνταξη του δελτίου ειδήσεων, όπου ανέλαβε και την αρχισυνταξία. Επίσης, εργάστηκε στις εκπομπές «Τρεις στον αέρα», «Περισκόπιο», «Τέχνη και Πολιτισμός» της ΕΤ1. Το 2012 συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΡΤ, ενώ για ένα διάστημα είχε συνεργαστεί και με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ο Παναγιώτης Τσιτούρας στη διάρκεια της πορείας του διακρίθηκε για την επαγγελματική του επάρκεια, την ευρυμάθεια, τη συναδελφικότητα και την προσήλωσή του στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του, τη σύζυγό του Γιούλη Σούμπαση, επίσης συνάδελφο και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο».

Η κηδεία του Παναγιώτη Τσιτούρα θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.