Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Περιφέρεια Αττικής: Τέλος οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου



Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων αναστολή των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα, ανάμεσά τους αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, εκτός των θερινών κινηματογράφων.

Το μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη.   Επίσης, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.   Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί lockdown ή τη λήψη επιπλέον μέτρων σημείωσε πως «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε πρόσθετα μέτρα», αλλά να εφαρμοστούν αυτά που ισχύουν.  

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Το lockdown είναι η τελευταία λύση για να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Από το lockdown θωρώ ότι είμαστε αρκετά μακριά. Αυτή την στιγμή δεν μιλάμε ούτε για καθολική χρήση μάσκας. Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αν εφαρμόσουμε το τρίπτυχο μάσκα – αποστάσεις – υγιεινή είναι η καλύτερη απάντηση στον ιό. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων θα αποφασίζουμε και τα επόμενα μέτρα», σημείωσε.