Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πέρασε την εθνική οδό η φωτιά προς την μεριά του Αγίου Στεφάνου



Λίγο πριν τις 22:00 πέρασε η φωτιά από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών με διάσπαρτες εστίες φωτιάς την ώρα που ο αέρας έχει δυναμώσει. Νωρίτερα η πύρινη λαίλαπα πέρασε από Δροσοπηγή, Αφίδνες, Κοσμοθέα (περιοχή στα Κιούρκα) καίγοντας σπίτια και περιουσίες, ενώ λίγο μετά τις 20.30 πέρασε κάθετα και την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες.

 
Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό

 

 

Σημειώνεται πως μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

 

Προς το παρόν έχουν αναφερθεί πέντε τραυματίες με εγκαύματα οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ. Ειδικότερα, τρεις εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας

Νωρίτερα στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 σε  όσους βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν τώρα προς Ωρωπό. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες

 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/EL/DASIKES-PYRKAGIES