Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πένθος στην Πάτρα: Εφυγαν από τη ζωή οι πρωτεργάτες του καρναβαλιού



Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μαυροειδή στους καρναβαλικούς κύκλους της Πάτρας.

Οι καρναβαλιστές που έμαθαν πριν από μερικές ώρες το θάνατο της Λουκίας Σιμονοβίκη, όταν ειδοποιήθηκαν για το νέο τραγικό συμβάν, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει.

Δημιούργησαν μία καρναβαλική οικογένεια

Χάθηκαν δύο άνθρωποι που είχαν προσφέρει πολλά στο καρναβάλι και είχαν κατορθώσει με τις ιδέες τους, την εργατικότητα και την προσωπικότητά τους να του δώσουν χαρακτήρα και ύφος σε αυτό που ονομάζουμε καρναβαλική οικογένεια.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής ήταν από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσουν τα πληρώματα το δικό τους χώρο, στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ.

Ένας αυθεντικός εργάτης του Πατρινού Καρναβαλιού που εργαζόταν αθόρυβα, σιωπηλά και ταπεινά όπως ήταν και ο χαρακτήρας του.

Από την άλλη πλευρά η Λουκία Σιμονοβίκη υπήρξε μέλος των καρναβαλικών πυρήνων της Πάτρας, ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου.

Ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στην πορεία επέλεξε να ασχοληθεί με την οργάνωση συνεδρίων.

Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τον χορό της μάσκας, τον πιο καλλιτεχνικό χορό του Καρναβαλιού.

Τα μηνύματα αποχαιρετισμού των καρναβαλιστών από την στιγμή που έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός είναι δεκάδες.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μαυροειδή θα τελεστεί την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών, ενώ η κηδεία της Λουκίας Σιμονοβίκη θα γίνει την ίδια μέρα στις 2.30 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών.