Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Πάτρα: Σε απεργία πείνας ο κρατούμενος αριστούχος φοιτητής των φυλακών Αγ. Στεφάνου



Ο Βασίλης Δημάκης κρατούμενος των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας και αριστούχος φοιτητής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής βρίσκεται ξανά σε απεργία πείνας και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο αφού είναι ήδη επιβαρυμένη από την προηγούμενη διαμαρτυρία του που διήρκεσε 32 ημέρες.

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη παράνομα από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κατάστημα Κράτησης των Γρεβενών και συγκεκριμένα στα κελιά πειθαρχικής απομόνωσης, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Σύμφωνα με το Δίκτυο, ο πραγματικός λόγος για τη μεταγωγή του είναι η συμμετοχή του στους ειρηνικούς αγώνες των κρατουμένων ενάντια στην απραξία της κυβέρνησης και με αίτημα να πάρει μέτρα για να προστατέψει την ζωή των κρατουμένων από την επιδημία του κοροναϊού.

Η μεταγωγή σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα βρίσκεται μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού από όπου, όντας κοντά στη σχολή του, μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματα του κάνοντας χρήση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών. Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε την απεργία πείνας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού και αν το αίτημά του δεν δικαιωθεί έως την Κυριακή θα προχωρήσει και σε απεργία δίψας...