Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πάτρα: Πολίτες ζητούν βεβαιώσεις από γιατρούς, ώστε να μη φορούν μάσκα



Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, ένα ανησυχητικό φαινόμενο σημειώνεται τον τελευταίο καιρό σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Πάτρα.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, πολλοί είναι οι πολίτες που απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς ή σε νοσηλευτήρια της περιοχής, ζητώντας να τους εκδώσουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου.
Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται μέσω τηλεφώνου.
"Έγινα κι εγώ δέκτης τέτοιων τηλεφωνημάτων, αλλά όχι μόνο εγώ, και σε άλλες περιοχές της χώρας συμβαίνει. Επικαλούνται, ουσιαστικά, προβλήματα υγείας, δηλαδή πονοκέφαλο, δυσφορία, ζάλη. Η πράξη αυτή έχει να κάνει με την αποφυγή της επιβολής των προστίμων", καταγγέλλει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας καλεί τα μέλη του να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους πριν χορηγήσουν τη σχετική άδεια.

Συνωστισμός σε κλαμπ της Αχαΐας - Μπαράζ ελέγχων
Την ίδια ώρα, οι νέοι της Πάτρας φαίνεται πως δεν αγχώνονται για τον κορονοϊό, καθώς τα φαινόμενα συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα και beach bars είναι συχνά, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της αστυνομίας με συνεχείς ελέγχους.

Αν και τα πρόστιμα πέφτουν "βροχή", τα πάρτι στα μπαρ συνεχίζονται.