Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Πάτρα: Νέος γύρος καταθέσεων από γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας



Ξεκινά σήμερα ένας νέος κύκλος καταθέσεων σε ότι αφορά στη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα με θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Η 18η ανακρίτρια θα λάβει καταθέσεις από τους γιατρούς του Αγλαΐα Κυριακού και του Ωνασείου, στα οποία είχε νοσηλευτεί το παιδί. Σημειώνεται ότι έχουν, ήδη, καταθέσει 25 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι νέοι μάρτυρες αναμένεται να περιγράψουν αναλυτικά τι συνέβη κατά το διάστημα νοσηλείας της 9χρονης.

Αναμένονται δύο εκθέσεις

Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια αναμένει να λάβει ακόμη δύο εκθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τη συμπληρωτική έκθεση για το ηλεκτρονικό απόρρητο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται πως η προφυλακισθείσα φαίνεται ότι έχει δώσει στις Αρχές τους κωδικούς του smartphone της και του email με την ονομασία «tanalias», ωστόσο το Chrome είναι «κλειδωμένο» με ένα δεύτερο email και άγνωστο κωδικό. Άρα, δεν μπορεί να γίνει έρευνα στις αναζητήσεις που είχαν γίνει.

Ουσιαστικά, οι Αρχές θέλουν να κάνουν έρευνα μήπως και εντοπίσουν την πορεία της κεταμίνης. Το πότε έγινε η προμήθειά της και από πού, δηλαδή.

Νέες καταθέσεις από Μάνο Δασκαλάκη και Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη αναμένεται να έχει συνάντηση με τον δικηγόρο της εντός της εβδομάδας ώστε να καταθέσει κάποια αιτήματα – δεν έχει διευκρινιστεί σε τι θα αφορούν, ωστόσο το αίτημα για αποφυλάκιση δεν πρόκειται να γίνει ακόμη αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου σε συνεννόηση με τους δικηγόρους τους αποφάσισε να περιμένει την έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, είναι πιθανό να κληθούν, τις επόμενες μέρες, για νέες καταθέσεις τόσο ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, όσο και η θεία τους, Δήμητρα Πισπιρίγκου.