Σάββατο 04 Απριλίου 2020 -
Βροχή

10 °C

Σήμερα, 4. Απριλίου 2020

Πάτρα: «Ελεύθερος» ο φανοποιός που σκότωσε διαρρήκτη μέσα στο μαγαζί του..Ο 40χρονος φανοποιός που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 41χρονο διαρρήκτη που είχε τρυπώσει μέσα στο μαγαζί του, στο Νέο Σούλι Πατρών, κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος.

Τη διχογνωμία που είχε ανακύψει μεταξύ του εισαγγελέα και του ανακριτή σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που συντάχθηκε με τον ανακριτή, ο οποίος είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος ο 40χρονος.

Σύμφωνα με τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε, θα πρέπει να δίνει το «παρών» στο τοπικό αστυνομικό τμήμα την 1η και την 6η μέρα κάθε μήνα. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος φανοποιός είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού νωρίτερα του είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Πρόκειται για μια απόφαση που ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα. Από εδώ και πέρα περιμένουμε να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη» ανέφερε ο δικηγόρος του 40χρονου.

Το περιστατικό, το οποίο συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Πάτρας, συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου, όταν ο διαρρήκτης έκοψε τον προστατευτικό φράκτη του φανοποιείου και εισέβαλε στο εσωτερικό του.

Όταν ο ιδιοκτήτης έφτασε στο μαγαζί, δέχτηκε επίθεση από τον 41χρονο, που πυροβόλησε εναντίον του με δίκαννο. Τότε, ο φανοποιός έβγαλε πιστόλι και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πετύχει στην καρδιά τον 41χρονο.