Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πατούλης: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων – Κίνδυνος εγκλωβισμού



Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά την Αττική, με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια να δίνουν μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Στο MEGA μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, και τόνισε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα, ενώ η Τροχαία έκλεισε προληπτικά τη λεωφόρο Κατεχάκη.

«Υπάρχει μία έντονη χιονόπτωση. Υπήρξε ένα προληπτικό κλείσιμο από την Τροχαία στη λεωφόρο Κατεχάκη, αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα μηχανήματα», δήλωσε.

 

«Η δεύτερη φάση του φαινομένου υποτίθεται ότι θα έληγε προς το πρωί, στις 09:00, οι νέες προβλέψεις των μετεωρολόγων δείχνουν ότι θα συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι. Εάν δεν υπάρχει λόγος δεν χρειάζεται κανείς να μετακινηθεί, γιατί κινδυνεύει να εγκλωβιστεί», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε πως έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, μία απαγόρευση που δεν εισακούστηκε από ορισμένους οδηγούς, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην περιοχή του Σχιστού το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν στην ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές της Παιανίας, της Κάντζας και του Γέρακα.