Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου στο Παγκράτι



Παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλήτρια την Έφη Αχτσιόγλου στο Παγκράτι έκανε νωρίτερα ο Ρουβίκωνας.

Η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη στο μεζεδοπωλείο «Πηνελόπη και Μνηστήρες». Μέλη του Ρουβίκωνα σήκωσαν ένα πανό έξω από το κτίριο για λίγα λεπτά πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Στην συνέχεια υπήρξε ανάρτηση – πολιτικό μανιφέστο του Ρουβίκωνα στο indymedia.

Γράφουν μεταξύ άλλων:«…Τώρα που έρχονται εκλογές τα πολιτικά στελέχη του Σύριζα βγαίνουν στην ρούγα με δώρα. Μόνο που η ημερομηνία λήξης αυτών των δώρων έχει λήξει προ πολλού. Συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια. Να συγχαρούμε την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου. Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα. Αλλά ποιον να συγχαρούμε που μια αναστολή της μείωσης των συντάξεων, αυτών που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες μειώσεις, κατέληξε το δόλωμα για μια νέα ανάθεση στις εκλογές;»

Σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Δεν έχει νόημα να απευθυνθούμε σε μία υπουργό ούτε στα πολιτικά στελέχη γύρω της. Δεν απευθυνόμαστε στο κράτος. Γιατί τελικά είναι το κράτος μαζί με το κεφάλαιο που καθορίζει την πολιτική κι όχι κάποιο κόμμα. Αν θέλουν να ψηφίσουν Σύριζα οι αστοί, η υψηλή γραφειοκρατία, οι καραβανάδες ή οι μπάτσοι τους καταλαβαίνουμε. Η κοινωνική βάση όμως που σε αυτήν απευθυνόμαστε, πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πια εξευτελιστικός ο εγκλωβισμός στα διλήμματα που μας θέτει το καθεστώς με δεξιά ή αριστερή φορεσιά κάθε λίγα χρόνια. Και είναι η ώρα να στείλει ένα δυνατό σινιάλο άρνησης και αξιοπρέπειας…»