Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Παραστατίδης: Θα διατηρήσουμε τους άμεσους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ



Σε συνέχεια της σκληρής προεκλογικής κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη φορολογική πολιτική, έρχονται οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Παραστατίδη, που σε συνέντευξή του τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των άμεσων φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων κι έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Open.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική

Στο ζήτημα της φορολογικής πολιτικής επικεντρώνεται τα τελευταία 24ωρα η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις δηλώσεις της κ. Χρονοπούλου για αυξήσεις φόρων και τις δηλώσεις του υποψηφίου Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή, ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.