Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παραμένουν εγκλωβισμένοι για δέκατη ημέρα οι 13 Έλληνες οδηγοί στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ



Για δέκατη συνεχή ημέρα παραμένουν εγκλωβισμένοι οι Έλληνες οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών που βρίσκονται στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία επειδή οι τουρκικές αρχές δεν τους επιτρέπουν την είσοδο λόγω... κορωνοϊού.

Οι 13 Έλληνες που είναι καλά στην υγεία τους όπως τόνισε στο protothema.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Απόστολος Κενανίδης, περιμένουν να βρεθεί λύση, ώστε να φύγουν από τα σύνορα και να βρεθούν στα σπίτια τους στην Ελλάδα. Η κατάσταση όμως που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους Έλληνες οδηγούς.

«Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν όλα όσα χρειάζονται αφού είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την αντίστοιχη τούρκικη ομοσπονδία, αλλά και με την Ελληνική πρεσβεία. Πριν από λίγα 24ωρα ο πρόξενος μας επισκέφθηκε τους Έλληνες ενώ περιμένουμε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα» είπε ο κ. Κενανίδης στο protothema.gr.

Χθες το μεσημέρι υπήρξε σύσκεψη με τους Τούρκους υπουργούς Υγείας και Μεταφορών με τη συμμετοχή της τουρκικής ομοσπονδίας αυτοκινητιστών όπου προτάθηκε, να πάνε Τούρκοι οδηγοί και να φέρουν τα ελληνικά οχήματα μέχρι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, στους Κήπους, ενώ οι Έλληνες οδηγοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσω αεροπορικής πτήσης από το Ιράκ.

«Περιμένουμε σήμερα μια νέα συνάντηση μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας και των αρμόδιων τουρκικών φορέων ώστε να εξεταστούν οι οδηγοί και εφόσον δεν φέρουν τον κορωνοϊό να τους επιτραπεί η είσοδος. Ωστόσο από την τουρκική πλευρά αυτό που λένε είναι ότι δεν θα επιτρέψουν στους Έλληνες οδηγούς να περάσουν μέσα από την Τουρκία. Μάλιστα θα προταθεί στους Τούρκους να έρθουν Έλληνες οδηγοί να πάνε στα σύνορα με το Ιράκ και να φέρουν στην Ελλάδα τα ελληνικά φορτηγά, ενώ οι 13 Έλληνες να επιστρέψουν μέσω Ιράκ» λέει ο κ. Κενανίδης.