Θυμίζουμε ότι από τις 2 Δεκεμβρίου που το ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο στα νερά της Κω, η κυβέρνηση Ερντογάν μπλοκάρει με κάθε τρόπο την επιστροφή της σορού (των σορών μέχρι πρότινος) και τη μετάβαση συγγενών για ταυτοποίηση στην Ελλάδα.

Έτσι η οικογένεια της Νουρντάν επέλεξε να ενταφιαστεί το αδικοχαμένο κορίτσι στην Κω το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 με τη μέριμνα του Βακούφ Κω και παρακολούθησαν την τελετή μέσω βιντεοκλήσης.

Την όλη νομική διαδικασία είχε αναλάβει πληρεξούσιος Έλληνας δικηγόρος από την Αθήνα.  

Η οικογένεια ζητάει πίσω τη σορό του Ιμπραχίμ
Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Βακούφ κα Ελβάν Κοτζαογλάν, μας επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια του εισαγγελέα επιμένει στην επιστροφή και ταφή της σορού στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο εξαιτίας των περιορισμών της τουρκικής κυβέρνησης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας κάποιος δικηγόρος,  όπως στην περίπτωση της κοπέλας,  για να ταφεί και ο άντρας στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κω.

Αν και την ημέρα της κηδείας μάς είχαν μεταφέρει την επιθυμία της οικογένειάς του να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με της γυναίκας του, τελικά οι συγγενείς του επιμένουν σε επιστροφή της σορού στην Τουρκία».

Η πρόεδρος του Βακούφ το Σάββατο στην κηδεία της Νουρντάν πληροφορήθηκε από τους λιγοστούς Τούρκους φίλους του 36χρονου που διαμένουν εκτός Τουρκίας και παρέστησαν στην κηδεία, ότι η οικογένειά του συνεχίζει τις προσπάθειες επιστροφής της σορού στην Τουρκία. 

πηγη Rodiaki.gr