Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Όθων Ηλιόπουλος (καθηγητής στο Χάρβαρντ):Μεγάλη υπερβολή σχετικά με τον κίνδυνο από το κορωνοϊό..



Μεγάλη υπερβολή σχετικά με τον κίνδυνο από το κορωνοϊό, θεωρεί ότι υπάρχει ο καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ και διευθυντής κλινικής στο Massachusetts General Hospital, Όθων Ηλιόπουλος, που νόσησε και ο ίδιος από το θανατηφόρο ιό!

Αναφέρθηκε, επίσης, και στο πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα και σχολίασε αν υπάρχει πιθανότητα επαναλοίμωξης και πώς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο μιας άλλης πανδημίας από τον ιό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο διεθνούς φήμης επιστήμονας υποστήριξε ότι υπάρχει μία φοβερή υπερβολή για τον κίνδυνο από τον ιό, η οποία βασίζεται σε λάθος εικόνες για τη θνητότητά του. «Τώρα που αρχίζουμε να εκτιμάμε πόσα άτομα έχουν εκτεθεί στον ιό, εδραιώνεται η εντύπωση ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι θα είναι ασυμπτωματικοί ή θα έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα», ανέφερε.

Ο καθηγητής υποστηρίζει πως η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ευρείας κλίμακας τεστ αντισωμάτων και ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε εμβόλιο ή φάρμακα.

«Κλειδωμένοι μήνες, αν περιμένουμε το εμβόλιο»

«Όσοι έχουν αντισώματα, να μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ώστε να βγούμε άμεσα από το γύψο, να επανεκκινηθεί η οικονομία, αλλά και να επανέλθει ο κόσμος στη φυσιολογική του ζωή. Αν περιμένουμε το εμβόλιο ή φάρμακα, μπορεί να μείνουμε κλειδωμένοι για μήνες ή χρόνο κι αυτό είναι αδύνατο. Όσοι δεν έχουν αντισώματα, ενδεχομένως να βγουν σε δεύτερο χρόνο», εξηγεί.

Ο κ. Ηλιόπουλος θεωρεί ότι μπορεί η συγκεκριμένη πανδημία να περάσει στην αφάνεια, αλλά μάλλον θα τη διαδεχτεί ένα καινούργιο «ξαδελφάκι» της. Για το ενδεχόμενο αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα τα συστήματα Υγείας και η Πολιτική Προστασία.

Στο ερώτημα, αν μπορεί κάποιος να νοσήσει ξανά από τον ιό, εφόσον τον έχει «περάσει», τονίζει: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό επαναλοίμωξης στις τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αρρώστων», είπε και μετέφερε τη δική του εμπειρία με τη νόσο Covid-19: «Πέρασα 11 ημέρες με 39,5 πυρετό, πλήρη αδυναμία, πόνους και μόνο νερό», περιέγραψε o κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας πως νιώθει ότι φίλοι και συνάδελφοί του «τρομάζουν» στο άκουσμα πως έχει νοσήσει και κανείς δεν διανοείται να τον συναντήσει!