Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ορμητικό σάρωμα του «Δαίδαλου» σε Πάτρα και Κεφαλονιά: Πλημμύρισαν δρόμοι και νοσοκομεία



Τα πρώτα σημάδια του «Δαίδαλου» έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους στην χώρα, πλήττοντας μέχρι στιγμής την Πάτρα και την Κεφαλονιά.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ότι ο «Δαίδαλος» έφτασε στην Ελλάδα με «άγριες» διαθέσεις πλημμυρίζοντας δρόμους ακόμη και νοσοκομεία, όπως συνέβη στο Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Οι πρώτες βροντές έκαναν  την εμφάνιση τους νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην  Πάτρα όπου εκδηλώθηκε δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους. 

Ενδεικτικό της έντασης του φαινομένου είναι το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ενώ λόγω της καταιγίδας δέχθηκε τρεις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Σε μία περίπτωση, πτώση δέντρου προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ακτή Δυμαίων και στην περιοχή του Ρίου. Επίσης, στην Αμαλιάδα εκδηλώθηκε φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ, η οποία σβήστηκε άμεσα, χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Λίμνη» το Γ.Ν «Άγιος Ανδρέας»

Από το μένος της κακοκαιρίας δε γλύτωσε ούτε το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας καθώς στο πίσω μέρος του κτιρίου όπου βρίσκεται το πάρκινγκ τα νερά σχημάτισαν «λίμνη», με κίνδυνο τα ύδατα να προσχωρήσουν στο εσωτερικό της κλινικής.

Ο Δαίδαλος προκάλσε υδροστρόβιλο στη Κεφαλλονιά

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Κεφαλονιά καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες, κεραυνοί και πού δυνατή «βροχή» σκέπασαν τον ουρανό του νησιού. Στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού είχαν χωρίς ρεύμα.

 Μάλιστα, στην Κεφαλονιά έκαναν την εμφάνισή τους και υδροστρόβιλοι.

Κακοκαιρία και στην Πάργα 

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή του Δήμου Πάργας, συνοδευόμενη και από ανέμους και χαλαζόπτωση.

Νωρίς το μεσημέρι ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την πόλη της Πρέβεζας.

 

Από νωρίς το πρωί άρχισε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποιες περιοχές η βροχή είναι εντονότερη προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς. Όχημα εξετράπη της πορείας του  στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν από το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. 

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στο νομό Ρεθύμνου, με βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Οι πολίτες καλούνται να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού κλπ.