Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οργισμένες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το "χτύπημα" στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ



Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την επίθεση με βόμβες μολότοφ το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, εκεί όπου είχαμε για πρώτη φορά τραυματισμό, και εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης. 

Παρολίγον θύμα του περιστατικού ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος εκείνη τη στιγμή εισερχόταν στο κτήριο.

Ο βουλευτής, από θαύμα δεν τραυματίστηκε, παρόλο που η μία μολότοφ έπεσε στην πλάτη του! 

Η ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων, οι οποίες εξερράγησαν στο εξωτερικό του κτηρίου. 

Οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας χωρίς να συλληφθεί κανείς.

Η Φώφη Γεννηματά με μια οργισμένη ανακοίνωση ζητά την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, «η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες». Το κόμμα, καυτηριάζει το γεγονός ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

ΝΔ: Τέτοιες ενέργειες οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία παρ’ ολίγον να έχει ως θύμα το βουλευτή του Κόμματος κ. Αρβανιτίδη.

Τέτοιες ενέργειες των γνωστών – αγνώστων που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοκρατία  οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση και να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να επιτελέσει το καθήκον της. Να προστατέψει κόμματα και πολίτες από τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες».  

ΔΗΜΑΡ: Υπάρχουν και όρια στην ανικανότητα ενός υπουργού

H Δημοκρατική Αριστερά "καταδικάζει απερίφραστα την νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Χθες -παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις στους αρμοδίους- κινδύνευσε ένας βουλευτής στην είσοδο των γραφείων. Πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακτήσει οριστικά τον έλεγχο. Ακόμη και στην αδιαφορία ή την ανικανότητα υπάρχουν και κάποια όρια".