Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Οργή προκαλεί η δράση του κυκλώματος των εφοριακών στη Χαλκίδα: Έργα και ημέρες όχι του Ησιόδου... αλλά της διευθύντριας της ΔΟΥ, οι εκβιασμοί και οι φοβέρεςΟργή προκαλεί η δράση του κυκλώματος των εφοριακών στην «αμαρτωλή» ΔΟΥ στη Χαλκίδα που εκβίαζε επιχειρηματίες και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη δράση της διευθύντριας στη ΔΟΥ στη Χαλκίδα σοκάρουν ενώ της είχαν προσδώσει τον χαρακτηρισμό «μεγάλη» καθώς φέρεται να είχε τον καθολικό έλεγχο του κυκλώματος των εφοριακών.

Μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας με εξέχουσα θέση στον κοινωνίας της Χαλκίδας, η οποία μάλιστα είχε βραβευθεί από το Επιμελητήριο της Εύβοιας. Πίσω από την αστραφτερή εικόνα όμως έκρυβε ένα άλλο πρόσωπο.

Το όνομα «μεγάλη» που τις είχαν προσδώσει τα άλλα μέλη του κυκλώματος δείχνει την δυναμική της ενώ είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους εκβιασμούς και στις φοβέρες απέναντι στους πολίτες.

Από το γραφείο της κανόνιζε τα πάντα. Τις στρατολογήσεις, τις επικοινωνίες, τους μεσάζοντες ακόμα και τις συναντήσεις με τα θύματα. Εκμεταλλευόταν τη δημόσια θέση της για να… φοβίσει, όπως αναφέρει σε διάλογο ανυποψίαστη φορολογούμενη.

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος 
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι 
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων εντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο 

Τα ποσά των εκβιασμών τα κανόνισαν είτε διαζώσης, είτε τηλεφωνικά με μια έπαρση και επιθετικότητα λόγω της εξουσίας που είχε.

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι 
Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται 
Προϊσταμένη: Εντάξει 
Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει 

Πως νομιμοποιούσε τα χρήματα από τους εκβιασμούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η «μεγάλη» είχε βρει δύο τρόπους για να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών. Με την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας 7.000 ευρώ από τον άντρα της. Τα χρήματα δόθηκαν από τραπεζικό λογαριασμό των γονιών της και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του πατέρα της. Επιπλέον συζητούσε για εργασίες σε ακίνητο συνολικού κόστους 80.000 ευρώ. Όλα αυτά με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου.

Προϊσταμένη Εφορίας: Η Ε. Τ…  είμαι η γυναίκα του Α…. Για το… κατάλαβες 
Άνδρας: Ναι, ναι Αυτό που σου λέω τώρα τα υλικά που βάζουμε είναι τοπ. Δηλαδή στο μπάνιο μπαίνει οπλισμένη πολυστερίνη 
Προϊσταμένη Εφορίας: Καλά 
Άνδρας: Που θα μπορούσε ξέρω εγώ αν μπει ή τοιχοποιία ή… δεν είναι πολλά 
Προϊσταμένη Εφορίας: Δεν είναι πολλά. Θα μου βρει ρε συ.
Άνδρας: Δεν προσπαθώ να…
Προϊσταμένη Εφορίας: Όχι το ξέρω απλά και εγώ το συζητώ ξέρεις γιατί θα βγει  γύρω στα ογδόντα χιλιάδες θα βγει αυτό

Οι αρχές έβγαλαν λαβράκι, όχι μόνο στο γραφείο της, όπου βρήκαν 10.000 ευρώ αλλά και στο σπίτι της. Εντόπισαν το ποσό των 40.750 ευρώ που ήταν σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας και το παρέδωσε η ίδια ενώ βρέθηκαν 10.000 ευρώ κρυμμένα σε συρτάρι, 4.280 ευρώ σε ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο με κλειδί. Η Προϊσταμένη δηλαδή είχε μόνο στο σπίτι της, το ποσό των 55.030 ευρώ.  

Επιχειρηματίας που είχε πέσει θύμα εκβιασμού «ξεσπά»

«Τι να πω και τι μπορεί να μπει στο μυαλό των ανθρώπων αυτών; Έκαναν κακό, φοβάμαι να πω κάτι. Είναι γείτονες μπορούν να βγουν ελεύθεροι και να τους «τρακάρω» στον δρόμο. Καταλαβαίνετε πως αισθάνομαι, είμαι φοβισμένος. Επειδή θέλει άντερα για να κάνουν αυτό που κάνανε και εγώ δεν έχω τέτοια άντερα είμαι δυο μέρες αναστατωμένος γιατί είμαι το θύμα και αντί να φοβούνται αυτοί φοβάμαι εγώ», λέει επιχειρηματίας θύμα του κυκλώματος. 

Χαλκίδα: Το τεφτέρι περιγράφει με λεπτομέρεια τους εκβιασμούς -Αναλυτικά ποσά και... έξοδα
Όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, στο περιβόητο ημερολόγιο-τεφτέρι, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανήκει στη διευθύντρια της ΔΟΥ, αναγράφονται με λεπτομέρειες τα ποσά από τους επιχειρηματίες που το κύκλωμα των εφοριακών φέρεται να εκβίαζε.

Μάλιστα η φερόμενη ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να σημείωνε αναλυτικά τι θα χρειαστεί για τις οικογενειακές διακοπές, υπολογίζοντας τα έξοδα με χρήματα από τους εκβιασμούς.

Στο σημειωματάριο υπάρχουν πολλά ονόματα και επιχειρήσεις από διάφορες περιοχές, ενώ τα ποσά κυμαίνονται από 250 ευρώ έως και 11.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώνει κανείς ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις σελίδες, φαίνεται πως οι σημειώσεις αφορούσαν και τα έξοδα της καθημερινότητας, όπως σούπερ μάρκετ, φροντιστήρια, βενζίνη, τσιγάρα, διακοπές κ.ά.

Σε μία από τις σελίδες μάλιστα, είχε γράψει μέχρι και τους στίχους του τραγουδιού «Suicidal»:

«You taught a lesson to me that I had to learn
And I'm so sorry 'cause you let our bridges burn
I said, "I loved you" and I wish I never did
I swear to God, I swear to God, you stupid bitch»

Δείτε το ημερολόγιο που φέρεται να ανήκει στη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Χαλκίδα: Οι κατηγορούμενες αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση, αποδίδουν σκοπιμότητα σε επιχειρηματία
Υπενθυμίζεται πως οι εμπλεκόμενες αρνήθηκαν κάθε σχέση με την υπόθεση. Απέδωσαν σκοπιμότητα σε επιχειρηματία που τις κατήγγειλε, καθώς, όπως είπαν, ήθελε να αποφύγει τους ελέγχους.

Σχετικά με τα ποσά που αναγράφονται στο σημειωματάριο, η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας υποστήριξε πως αφορούν έσοδα-έξοδα της εφορίας.

Να σημειωθεί ότι οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Πρόκειται για την 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μια 56χρονη που φέρεται να είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας, καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της Εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Πηγή κειμένου: 

newsit

iefimerida