Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ολοκληρώνονται οι επαφές κυβέρνησης – θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση



Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι σκοπός είναι να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση πριν από το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 4 Δεκεμβρίου.

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη οι συζητήσεις του κυβερνητικού επιτελείου και των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Στην ατζέντα της ημέρας βρίσκονται τα ενεργειακά, οι αποκρατικοποιήσεις, η Δημόσια Διοίκηση, αλλά και η ψηφιακή διακυβέρνηση.

Κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται η ΕΡΤ, ανέφερε ότι σκοπός είναι να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση πριν από το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 4 Δεκεμβρίου.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει στο τέλος Νοεμβρίου μια θετική έκθεση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, οι θεσμοί ενδέχεται να παρουσιάσουν τις πρώτες διαπιστώσεις τους στο Euro Working Group της Πέμπτης.

«Μέσες - άκρες δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019»
Κυβέρνηση και θεσμοί φέρεται να έχουν καταλήξει σε αρχική συμφωνία ότι «μέσες - άκρες δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό», ενώ για τον προϋπολογισμό του 2020 αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις σε τρεις άξονες.

Αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου παρείχε την Τρίτη διαβεβαιώσεις ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, θα περιληφθούν στον νέο Προϋπολογισμό.

Εξάλλου, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν τη Δευτέρα ότι είναι νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις για τον προϋπολογισμό του 2020, εκτιμώντας πάντως ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο από το 2019 για την οικονομία.

Παράλληλα, διεξάγονται επαφές διεξάγονται και με το κλιμάκιο του ΔΝΤ με αντικείμενο την έκθεση για την ελληνική οικονομία που συντάσσει το Ταμείο.