Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οικονόμου: Καμία ανοχή σε πράξεις βίας από τους Ρομά



Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ρομά ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία πράξη βίας και ανομίας στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού κάτα τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι «αν υπάρχουν ευθύνες (σ.σ. για τον τραυματισμό του 16χρονου) θα αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία».

«Η δικαιοσύνη με τη στήριξη των αρχών διερευνά το τραγικό περιστατικό και σύντομα θα έχουμε πληρη εικόναα για να αποδθούν εκεί που πάρχουν οι δέουσες ευθύνες. Αυτό το το γεγονός δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας όσων θέλουν να διαμαρτυρηθούν» είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όπως η πολιτεία δεν καλύπτει όποιον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και νομιμότητα. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή άνοχη σε βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης» κατέληξε για το θέμα των επεισοδίων από τους Ρομά ο Γιάννης Οικονόμου.