Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι περιοχές που αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας – Πού συνεχίζεται



Αίρονται από σήμερα τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί σε κάποιες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πρόκεται για τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, τις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου. Επίσης, τέλος στην καραντίνα μπαίνει στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου και στον δήμο Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη είχε ανοίξει από τη Δευτέρα, οπότε και εκατοντάδες Θεσσαλονικείς βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στην περιοχή που ήταν κλειστή τις τελευταίες εβδομάδες.

Πού παρατείνεται η καραντίνα

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη, καθώς στον δήμο αυτό βρίσκονται δύο χωριά – το Ζουμπούλι και το Αρναούτι – που είναι σε καραντίνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η παράταση αυτή γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Σε καραντίνα εξακολουθεί να βρίσκεται και η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα όπου εξακολουθούν να εμφανίζονται κρούσματα του κοροναϊού.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται στη χώρα από την Τουρκία, μέσω των Κήπων στον Εβρο. Τα αυξημένα κρούσματα στην γειτονική χώρα αναγκάζουν σε πιο αυξημένα μέτρα ελέγχου από όσους καταφτάνουν από εκεί, με το πρωτόκολλο που ισχύει και για τις πτήσεις εξωτερικού, να είναι σε ισχύ.

«Ισχύουν στο ακέραιο τα μέτρα»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «ιδιαίτερη» την εβδομάδα που ξεκίνησε, υπογραμμίζοντας ότι ισχύουν στο ακέραιο τα μέτρα αλλά προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα για την επόμενη ημέρα.

«Η άρση μέτρων θα πρέπει να μεταφέρει την ατομική ευθύνη από το περιορισμό στο σπίτι στην κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες και σεβασμό στους συμπολίτες μας» σημείωσε.

Τόνισε ότι τα στάδια θα απέχουν χρονικά για να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας. «Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» προειδοποίησε.