Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι Κινέζοι τα θέλουν όλα: Τώρα στοχεύουν στο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο και το αεροδρόμιο στο Καστέλι



Η κινεζική Cosco είναι μεταξύ των επενδυτών που πρόκειται να υποβάλουν προσφορά για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο ενώ ένας Κινέζος επενδυτής ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μεταξύ των επενδυτών που αναμένεται να υποβάλουν προσφορά για την κατασκευή και λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου με πρόσβαση στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και στο λιμάνι του Πειραιά, δηλαδή στο Θριάσιο, είναι η κινεζική Cosco.  

Οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο των 250 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθούν στις 31 Μαΐου.«Ένας από τους αυτούς τους επενδυτές είναι η Cosco, αλλά πιστεύουμε πως δεν θα υπάρχει μόνο μία προσφορά», είπε ο αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. 

Εν τω μεταξύ, Κινέζος επενδυτής ενδιαφέρεται για την κατασκευή και διαχείριση του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, ένα έργο ύψους 850 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές αναμένονται στις 23 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι.