Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο Θεοδωράκης στον... Θεοδωράκη για όλα



Mε τηλεοπτικούς όρους επιτυχία, αντίστοιχη με αυτή που καταγράφει δημοσκοπικά το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, έχει ο Γιώργος Μητσικώστας ως «Πρωταγωνιστής». Ο Μητσικώστας μιμείται το Σταύρο Θεοδωράκη και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό, αφού πολλοί θεωρούν ότι στα βιντεάκια που προβάλλονται από το κανάλι «Ε!» ο πετυχημένος μίμος ξεπερνά ακόμη και το πρωτότυπο.
Αφού είχε «τερματίσει» τα σκετσάκια, χθες Πρωτομαγιά προβλήθηκε ένα βίντεο διάρκειας 8,5 λεπτών όπου ο Μητσικώστας επιχείρησε να πάρει συνέντευξη από τον τηλεοπτικό «εαυτό» του, δηλαδή από τον ίδιο το Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο ηγέτης του Ποταμιού δεν αντιμετώπισε τον Μητσικώστα όπως τον cocobilly του Twitter, δεν τον αποκήρυξε*, δηλαδή, αλλά δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στον «εαυτό» του αποδεικνύοντας ότι έχει υψηλή αίσθηση του χιούμορ και αναμετρήθηκε με τον καλύτερο μίμο της ελληνικής τηλεόρασης, αν και μόλις τον συνάντησε έδειξε αμήχανος και αιφνιδιασμένος.

Η απροσδόκητη συνάντηση δύο «ίδιων» ανθρώπων έγινε έξω από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Σεβαστουπόλεως, όταν ο «Σταύρος» αιφνιδίασε τον Σταύρο, τη στιγμή που επέστρεφε με τη βέσπα του από κάποια συνάντηση.

«Ο πόθος που κυρίευσε το "είναι" μου καθώς σκεφτόμουν ότι επιτέλους θα με συναντούσα έκανε την καρδιά μου να χτυπά πιο δυνατά. Άραγε, θα μου έκανα καλή εντύπωση;» σκέφτεται ο «Θεοδωράκης» περιμένοντας τον Θεοδωράκη.

Ξαφνιασμένος ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτιέται βλέποντας το μιμητή του αν θα κάνει κάτι ίδιο με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, με τον Γιώργο Μητσικώστα να απαντά ότι αν εκείνοι το δεχθούν, τότε θα το κάνει.

Τελικά η συνάντηση των Σταύρων Θεοδωράκηδων πραγματοποιείται σε ένα παρκάκι λίγα μέτρα μακρύτερα από τα γραφεία του Ποταμιού με τα πλάνα να «ντύνονται» με μουσική ανάλογη με αυτή της εκπομπής «Πρωταγωνιστές».

«Τι είναι 4 λέξεις ανάμεσα σε 150 φράσεις;» ρωτά ο «Σταύρος» και όταν ο Σταύρος δεν του δίνει απάντηση, τότε του εξηγεί: «Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη».

Το βίντεο είναι απολαυστικό. Με ατάκες όπως «εδώ είναι το κόμμα μου», «τι ομάδα είμαι;», «κάτσε να δω το σωσία μου», «έχεις κι εσύ σακίδιο;»

Παρόλα αυτά, σε αυτά τα 8,5 λεπτά και εν μέσω των θανατηφόρων ατακών του Μητσικώστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκει... χώρο να κάνει και σοβαρές πολιτικές δηλώσεις. Έτσι, όταν ερωτάται με ποια κόμματα εξουσίας θα συνεργαστεί απαντά: Κάτσε να δούμε αν θα υπάρχουν κόμματα εξουσίας. Χαρακτηρίζει, δε, μακρινά σενάρια το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός εξηγώντας ότι «έχω στόχους αλλά είναι στόχοι πραγματοποιήσιμοι, να κάνουμε κάτι τώρα», ενώ επαναλαμβάνει, τέλος, ότι βασικός στόχος του είναι στις ευρωεκλογές είναι να το Ποτάμι να βγει τρίτο κόμμα.

*Ο cocobilly ήταν χρήστης του Twitter που χρησιμοποιούσε ως προφίλ φωτογραφία του δημοσιογράφου και ως ψευδώνυμο το Σταύρος Θεοδωράκης υποχρεώνοντας τον επικεφαλής του Ποταμιού να προβεί σε δήλωση εξηγώντας ότι δεν είναι ο cocobilly.