Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ δίνει εξηγήσεις για τη ματαίωση της Ολομέλειας για τις άδειες



Τον λόγο για τον οποίο ματαίωσε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ματαίωσε την ολομέλεια και σημειώνει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση: «Ενόψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας».

Σημειώνεται ότι διακόπηκε η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών.

Η διάσκεψη διήρκεσε περίπου μια ώρα καθώς, λίγο μετά την έναρξή της, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες θέλουν να έγινε διακοπή της διάσκεψης μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου.

Η ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκου Σακελλαρίου

Ενόψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα από 13 -9- 2016 για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών.