Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο πατέρας της Σαλαγκούδη, πρώην υφυπουργός, σπάει τη σιωπή του



Ντόμινο αντιδράσεων προκάλεσε η ανάδειξη της Ανθής Σαλαγκούδη  σε πιο δημοφιλή παίκτρια της προηγούμενης εβδομάδας στο «Survivor 4», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν σφοδρότατα εναντίον της 36χρονης δημοσιογράφου - που δεν διακρίνεται για τις υψηλές επιδόσεις της στο ριάλιτι τιυ ΣΚΑΪ - και υπήρξαν αναφορές ότι τα μηνύματα υπέρ της Ανθής προήλθαν στο σύνολό τους από ενέργειες της οικογένειας Σαλαγκούδη.

Το Twitter πήρε φωτιά σε βαθμό που κάποιοι σχολίασαν ότι δεν θα ξαναδούν το ριάλιτι γιατί «είναι στημένο». Ο ΣΚΑΪ από την πλευρά του διευκρίνισε πως δεν έχει καμία εμπλοκή και πως η ψηφοφορία είναι αδιάβλητη, αλλά αν υπάρξει καταγγελία θα εξεταστεί η αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας συνολικά.

Η φίλη της Ανθής Σαλαγκούδη, Αναστασία Περράκη ξέσπασε κατά όλων όσοι κάνουν όπως είπε «bullying» στην παίκτρια του Survivor.  «Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία και όλοι εμείς πρέπει να την σεβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι με παιδεία και αυτό δεν έχει να κάνει με την μόρφωση. Ας σταματήσουμε λοιπόν να βρίσκουμε εύκολα θύματα. Δέχομαι οποιοδήποτε είδους χιούμορ, πλάκα ή τρολάρισμα από τη στιγμή που αυτό δεν ξεπερνάει τα όρια της ηθικής».
O πατέρας της Ανθής Γιώργος Σαλαγκούδης απάντησε στην εφημερίδα «On Time» για όλα όσα ακούγονται για την κόρη του. Θέλουμε να μας μιλήσετε για την Ανθή Σαλαγκούδη, γιατί έχει ανοιχτεί πόλεμος προς το πρόσωπό της, ρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υφυπουργός που ήταν προσεκτικός στις δηλώσεις του αρκέστηκε στη φράση: «Καταρχάς, να σας πω ότι εγώ έχω συνηθίσει από αυτά. Είκοσι χρόνια, τώρα, τα έχω συνηθίσει και δεν με αγγίζουν. Να είστε καλά, καλό απόγευμα». Ο Γιώργος Σαλαγκούδης υπήρξε βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία από το 1985 μέχρι το 2009, και διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006.

Η δημοσιογράφος Πολυξένη Καραμίχα δήλωσε (21/1) στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 για το θέμα της ψηφοφορίας στο Survivor: «Η Ανθή Σαλαγκούδη μπορεί να μην είναι δημοφιλής στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όμως είναι πολύ! Η μητέρα της είναι ενεργό μέλος σε πολλούς συλλόγους και σωματεία και κάλεσε τα μέλη τους να ψηφίσουν. Ζητούσαν να ψηφίσουν το κορίτσι μας την Ανθή για να μείνει στο παιχνίδι. Υπάρχει κινητοποίηση δηλαδή στη Βόρεια Ελλάδα. Οι γονείς της, η οικογένεια της, ο κόσμος, οι φίλοι της κάνουν αγώνα κάθε φορά να την ψηφίσουν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δηλαδή έχει ξανασυμβεί, έχω δει μήνυμα στο κινητό που έχει σταλθεί από τα μέλη κάποιων συλλόγων "ψηφίστε το κορίτσι μας για να την υποστηρίξουμε"». Αυτά είπε η δημοσιογράφος με τον Ουγγαρέζο να προσθέτει «Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη βγάζει πρωθυπουργό».
Η 36χρονη Ανθή Σαλαγκούδη έχει σπουδάσει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2002 και για 2 χρόνια συνεργάστηκε με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα περιοδικά του Ομίλου. Παράλληλα ήταν υπεύθυνη σε θέματα Διαφήμισης και Προβολής του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν. Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ3 και παρουσίαζε το ημερήσιο πρόγραμμα «Πολιτιστική Ατζέντα».