Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 -

Ο Μπαλτάς κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργείου ΠολιτισμούΟ πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, τη χρηματοδότηση και την εν γένει λειτουργία του "Ταμείου Αλληλοβοήθειας" του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

"Αδιαπραγμάτευτος στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρήξη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα καθώς και η διαφανής, σύννομη και εκλογικευμένη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Είναι βέβαιο πως τον στόχο αυτό συμμερίζεται, εκτός των άλλων, και η μεγάλη πλειοψηφία των αρχαιοφυλάκων" ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

 

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά σχετικά με το "Ταμείο Αλληλοβοήθειας" του Υπουργείου Πολιτισμού και την επίθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων κατά της τέως Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων:

 

"Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 ο βουλευτής και τ. Υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξ. Δημητρίου μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, τη χρηματοδότηση και την εν γένει λειτουργία του "Ταμείου Αλληλοβοήθειας" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ). Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια τόσο της ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσε ο ίδιος μαζί με 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 27.4.2017 όσο και των πολλών δημοσιευμάτων που αναφέρονται στις παθογένειες του 'Ταμείου' και στο προσωρινό πόρισμα του οικονομικού ελέγχου που διενεργείται από το ΓΛΚ. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί καθιστούν επιτακτική τη δικαστική διερεύνηση των σκανδαλωδών θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που αφορούν το ΤΑΥΠΥΠΠΟ.

Επιπλέον, ο Αριστείδης Μπαλτάς επιθυμεί να εκφράσει δημόσια την αμέριστη στήριξή του προς την τέως Πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) κα Α. Λούβη απέναντι στην επίθεση που δέχεται αυτές τις μέρες από την ηγεσία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Ο τ. Υπουργός, κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεργάστηκε στενά με την κα Λούβη και είναι σε θέση να γνωρίζει τις εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλε για την εξυγίανση, τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την αναβάθμιση του ΤΑΠ. Η επίθεση στο πρόσωπό της δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην προσήλωσή της στην κυβερνητική εντολή για πλήρη διαφάνεια και εξονυχιστικό έλεγχο ως προς τη διάθεση του δημοσίου χρήματος που διαχειρίζεται το ΤΑΠ.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρήξη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα καθώς και η διαφανής, σύννομη και εκλογικευμένη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Είναι βέβαιο πως τον στόχο αυτό συμμερίζεται, εκτός των άλλων, και η μεγάλη πλειοψηφία των αρχαιοφυλάκων. Άλλωστε η επίτευξή του αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση τόσο για τη ριζική αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών που όλοι γνωρίζουμε όσο και για την πραγματοποίηση των καινοτόμων και προοδευτικών μετασχηματισμών που απαιτεί η υπέρβαση της κρίσης και η πρόοδος της κοινωνίας μας."