Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Ευρώπη είμαστε εμείς»



Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μαζί με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή και την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, επισκέφθηκαν σήμερα το 4ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «η Ευρώπη είμαστε εμείς».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος του Δυτικού Τομέα Αττικής, Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Σταύρος Τσίρμπας και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΔΑΠ και Δία Βίου Μάθησης, 'Αννα Καπνιά Μπούνα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών και σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση της νέας γενιάς με την Ευρώπη και τους θεσμούς της, σε μια συγκυρία ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας και αξίας για τη χώρα μας.

Η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τους μικρούς ήρωες του βιβλίου της στους μαθητές του δημοτικού, θέτοντας τους το ερώτημα «τι σημαίνει Ευρώπη», για να λάβει τις αυθόρμητες απαντήσεις τους, ότι Ευρώπη σημαίνει: αλληλεγγύη, ειρήνη, σεβασμός, δικαιοσύνη, υγεία και μόρφωση.

Επισημαίνεται ότι την περίοδο αυτή λαμβάνει χώρα σχολική δράση στο εν λόγω δημοτικό σχολείο, που αφορά τη νεανική επιχειρηματικότητα και σε κατασκευές που έχουν να κάνουν με άτομα με προβλήματα όρασης, με τους μαθητές να παρουσιάζουν σήμερα τις ιδέες τους.

Η εν λόγω έκδοση του βιβλίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Α' αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και του κ. Βαρβιτσιώτη.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ