Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Ληστής με τη περούκα: 3 ληστείες σε δύο μέρες ενώ ήταν σε άδεια από τη φυλακή



Ο 44χρονος ήταν καταδικασμένος και έγκλειστος για ληστείες στις φυλακές Τρικάλων. Πήρε άδεια εννέα ημερών και μέσα σε δύο ημέρες έκανε τρεις ληστείες. 

Στις 17 Αυγούστου, φορώντας περούκα και προσποιούμενος τον πελάτη, κάνοντας κάποιες μικρές αγορές, έφθασε στο ταμείο, και αφού βεβαιωνόταν ότι δεν υπάρχει άλλος πελάτης, με την απειλή πιστολιού αποσπούσε τα χρήματα.

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και μέσα σε μία ώρα λήστεψε ένα ζαχαροπλαστείο στην οδό Νικ. Πλαστήρα στο Αιγάλεω και ένα φαρμακείο στην οδό Ηρακλείτου στην ίδια περιοχή.

Δύο ημέρες αργότερα εισέβαλλε σε άλλο ζαχαροπλαστείο στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι.

Το κέρδος του και από τις τρεις ληστείες ήταν περίπου 800 ευρώ.  

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ταυτοποίησαν σύντομα τον δράστη, τον αναγνώρισαν τα θύματα, και όταν ο 44χρονος εμφανίστηκε στις 20 Αυγούστου, στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, για να θεωρήσει το φύλλο πορείας της αδείας που είχε λάβει από τις φυλακές, συνελήφθη και πάλι.  Από τις έρευνες σε όχημα που χρησιμοποιούσε καθώς και σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περούκες και είδη ρουχισμού που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.