Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Χάτσικο της Ναυπακτίας: Συγκίνηση για τον σκύλο που ζει δίπλα στο εικόνισμα του αφεντικού του (ΒΙΝΤΕΟ)



Συγκινεί με την αφοσίωσή του στον κύριό του ένα λευκό σκυλί στη Ναυπακτία, το οποίο –όπως αναφέρει το Nafpaktianews.gr– ζει πλέον στην παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο, στο σημείο όπου το Νοέμβριο του 2017 είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ο άνθρωπος που το είχε μαζί του και το φρόντιζε. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το συμπαθητικό τετράποδο βρίσκεται δίπλα στο εικόνισμα που έχει στηθεί στο σημείο όπου έχασε την ζωή ο κύριός του και το οποίο βρίσκεται περίπου δώδεκα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Αρκετοί κάτοικοι προσπάθησαν να πάρουν το σκύλο και να τον φιλοξενήσουν, όμως εκείνος επέστρεφε στο σημείο δίπλα στο εικόνισμα, που έχει φτιάξει η οικογένεια του αδικοχαμένου άνδρα στη μνήμη του. Ο σκύλος μένει μόνος του σε μια περιοχή που δεν έχει άλλα σπίτια. Δεν εγκαταλείπει όμως το σημείο, θυμίζοντας σε πολλούς την περίπτωση του κινηματογραφικού Χάτσικο, του σκύλου που έγινε διάσημος με την αξιοθαύμαστη πίστη και αφοσίωση στο αφεντικό του.

Συγκινητική είναι επίσης η αγάπη του κόσμου που καθημερινά φροντίζει το λευκό σκυλί και του έχει κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο σπιτάκι.