Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 -

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης ΤαξιαρχίαςΣτην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8 Μ/Π ΤΑΞ – VIII MΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ») μετέβη χθες ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής επισκέφθηκε το Στρατηγείο και Μονάδες του Σχηματισμού, καθώς και υπό ανακαίνιση διαμερίσματα ΣΟΜΥ, στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, πλησίον του χωριού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του Ν. Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος ο Εύελπις ΙΙας Τάξης, Σκαρλάτος Ρωσσέτης. Στο πλαίσιο των δράσεων απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους ήρωες κατά τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία προέβη πρόσφατα σε εργασίες συντήρησης του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κατά την επίσκεψή του ο Α/ΓΕΣ διαπίστωσε "το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σχηματισμού, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού".