Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νίκη Κεραμέως: Προαιρετική η χρήση μάσκας στα σχολεία



Δεν είναι απαραίτητη η απολύμανση στα σχολεία σύμφωνα με την ειδική υγειονομική επιτροπή δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως στο Επι του Πιεστηρίου και στον Γιώργο Σιαδήμα στο Kontra.

 Η υπουργός Παιδείας όμως ξεκαθάρισε πως θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και μάλιστα δυο φορές μέσα στην ημέρα. 

Η Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε ότι ήδη έχουν σταλεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων με επιπλέον προσωπικό από τους δήμους, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών και την ασφάλεια των παιδιών στα διαλλείμματα.

Όσον αφορά τις αίθουσες δεν μπορεί να είναι πάνω από 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα. Αυτό σημαίνει οτι ένα τμήμα θα σπάει σε δυο υποτμήματα  όπου απαιτείται και θα πηγαίνουν στο σχολείο εναλλάξ. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το ένα, Τρίτη και Πέμπτη το άλλο και τούμπαλιν ανα εβδομάδα.

Παράλληλα τα κυλικεία στα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να μην δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού.

Τη Δευτέρα θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές της Γ Λυκείου ενώ την επόμενη Δευτέρα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο.

Όπως τόνισε η υπουργός, τα σχολεία ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα, τώρα που έχουμε περισσότερα στοιχεία και το γνωρίζουμε.

“Πήραμε σκληρά μέτρα για να επανέλθουμε νωρίς. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα παιδιά από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστροφή τους στα σχολεία και στην κανονικότητα” υποστήριξε η υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας για καθηγητές και μαθητές σημείωσε πως ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εκείνοι ομόφωνα έκριναν πως η μάσκα είναι προαιρετική στα σχολεία”.

Σχετικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για επαναλειτουργία τους. “Τέλος Μαΐου θα το εξετάσουμε. Η όποια διαδικασία θα γίνει βήμα, βήμα”.